woensdag 12 december 2012



 

De Noordoost corridor


Wat te verwachten was, is gebeurd. Toen de VVD-achterban zich ging verzetten tegen de inkomensafhankelijke zorgpremie die in  het regeerakkoord was afgesproken en vervolgens onder meer afgesproken werd dat minister Schulz van Haegen van Infrastructuur  en Milieu structuur € 250 milj  extra moest  gaan bezuinigen, kon je er vergif op innemen dat de tegenstanders va n de Ruit deze gelegenheid met beide handen zouden aangrijpen. Dit is dan ook gebeurd.
De  Brabantse Milieufederatie (BMF) en Brabants Landschap (BL) hebben in een brief aan de Vaste Kamercommissie voor infrastructuur en milieu laten weten dat de gereserveerde rijksbijdrage van € 259 miljoen voor voltooiing van de wegenruit rond Eindhoven (project Noordoostcorridor) volgens hen geschrapt kan worden.
Nu er blijkens het regeerakkoord jaarlijks € 250 miljoen moet worden bezuinigd kunnen BMF en BL zich voorstellen dat de minister van Infrastructuur en Milieu de resterende rijksmiddelen bij voorrang inzet voor de oplossing van concrete, urgente bereikbaarheidsproblemen. Het project Noordoostcorridor valt volgens de BMF en BL zeker niet in die categorie. Hoofdmoot van het project is volgens hen de aanleg van een autoweg dwars door het zeer kwetsbare beekdal van de Dommel. Daarom vragen BMF en BL aan de Tweede Kamer om samen met de minister de in het MIRT opgenomen prioritering en reservering nog eens kritisch te bezien op nut, noodzaak en urgentie. Meer informatie over de brief is te vinden op KLIK HIER .
Of deze actie succes heeft, wachten we maar af. Volgens ons liggen er keiharde afspraken waaraan niet getornd kan worden . En volgens ons ook niet getornd moet worden. De bereikbaarheid van brainport is een zaak van landelijk belang. Het staat dan ook terecht hoog op de agenda als nationaal speerpunt.
Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185