donderdag 13 december 2012



 

Een blunderend college


Het college heeft Mariahout een lelijke poets gebakken. De wethouders Biemans en van Zeeland meenden het allemaal zelf veel beter te weten dan wie dan ook. Geen enkel moment hebben zij serieus geluisterd naar de Mariahoutse starters die in de Hoge Suute wilden bouwen. Zij wisten het samen met aannemer van de Wijdeven die schadeloos gesteld moest worden voor het missen van de bouw van het Buurthuis, veel beter dan wie dan ook.

Het resultaat: de Mariahoutse starters zijn naar de Beekse Akkers getrokken; het bestemmingsplan De Hoge Suute stagneert. Door niet naar de mensen zelf te luisteren heeft het college gezorgd voor een flinke aderlating in Mariahout: Mariahoutenaren die in Mariahout wilden bouwen en hun bijdrage aan het Mariahoutse maatschappelijke leven wilden leveren, zijn noodgedwongen uit deze kern vertrokken. Potentie is voor Mariahout verloren gegaan. Op termijn zal dit zich gaan wreken. Een zichzelf respecterend college zou zich dood moeten schamen.

Nu het zover is en het kalf verdronken is, komt het college –twee jaar later- terug op de oorspronkelijke plannen. Waar we destijds als CDA al voor pleitten, wordt nu voorgesteld.

Had het college maar eerder geluisterd!

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185