dinsdag 4 december 2012



 

Verlanglijstje voor de Sint

 


Het bestuur is naar wethouder Briels getogen. Als ik het goed begrijp is dit gesprek teleurstellend verlopen. De wethouder wilde volgens de scouting geen kant op en vond dat de vereniging zelf haar boontjes maar moest doppen. Zelfredzaamheid was wat de wethouder het bestuur voorhield. De tekening die het bestuur bij zich had, hebben ze maar niet meer uit de tas gehaald. Onverrichter zake zijn zij vertrokken.

Alle hoop is nu gevestigd  op wethouder Vereijken. Althans dat tekent het ED op. De collega-wethouder van de voorzitter van de Lieshoutse scouting moet nu de oplossing aandragen. Wethouder Briels is natuurlijk not amused.

Ik heb wel wat sympathie voor de brandbrief van de Lieshoutse scouting. De vereniging heeft in het verleden meer dan voldoende aangetoond over voldoende initiatief te beschikken. Natuurlijk is het verleidelijk om naar de situatie in Aarle-Rixtel te kijken. Maar dat is niet alles. Laarbeek heeft geen duidelijk beleid als het om accommodaties gaat voor jeugd en jongeren gaat. De onduidelijkheid rond OJA bewees dit al. De kwestie van de scouting Lieshout is andermaal een bewijs hiervoor.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185