maandag 10 december 2012



 

SRE


De berichten in de media over de meningsverschillen in het portefeuillehoudersoverleg van Algemeen Bestuur  van het SRE van vorige week hebben tot heel veel verschillende reacties geleid. De ruzie onder de burgemeesters laat de regio niet onberoerd.

In het ED van vorige week  zaterdag staat een opiniestuk van de fractievoorzitters van D66 uit de regio. Hierin halen zij het voorbeeld van de Drechtsteden weer van stal. Natuurlijk, het valt te prijzen dat deze fractievoorzitters begaan zijn met de democratische legitimiteit van de besluiten die in en namens de regio genomen worden. Of het voorbeeld van De Drechtsteden nu wel het adequate antwoord voor  de brainportregio is, waag ik te betwijfelen. Deze overstijgen m.i. de problematiek waar de Drechtsteden voor staan.

In het ED van vrijdag j.l. staat een opiniestuk van Peter Swinkels, waarin hij de spijker op de kop staat; binnen de regio hebben we geen behoefte aan burgemeesters die ruzie maken. Het laatste waar we nu behoefte aan hebben is een rollebollende overheid!

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185