donderdag 5 april 2012



Waterschap


Een dezer dagen viel het aanslagbiljet de waterschapsbelasting van Aa en Maas bij ons op de mat. De ingesloten verklarende brief was allerminst duidelijk en riep meer vragen op dan hij beantwoordde. Van verschillende kanten hoor ik dat de doorsnee burger er niets van snapt. In de heel summiere begeleidende brief weet BSOB weet alleen te melden dat de wijze van inning veranderd is . Niet meer Brabant Water verzorgt de inning voor de gemeente. Laarbeek heeft dit met ingang van dit jaar uitbesteed aan Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) in Oss. Dat is zo ongeveer alles wat ter toelichting gezegd wordt. Voor de rest wordt verwezen naar de site van BSOB.

Het aanslagbiljet van BSOB is bij menigeen koud op het dak gevallen . De begeleidende brief is bepaald niet helder. Wie de moeite neemt om de site van BSOB te bezoeken, wordt niet veel wijzer. Bij de deelnemende gemeenten wordt zelfs de gemeente Laarbeek niet vermeld. Bij de woongebieden worden wel Aarle-Rixtel, Beek en Donk en  Lieshout genoemd, maar niet Mariahout. Dit geeft natuurlijk weinig vertrouwen.

BSOB maakt er een potje van. Waarom niet even duidelijk uitgelegd wat er precies aan de hand is, welke belastingen geheven worden, hoe dit in het verleden gebeurde en wat er in vergelijking met de oude situatie gewijzigd is?

Deze service is toch wel het minste wat we van BSOB mogen verwachten!

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185