maandag 9 april 2012


Een rustige week



We hebben een rustige week achter de rug. In mijn agenda stond voor de afgelopen  week maar een bijeenkomst, de achterbanvergadering van het CDA afgelopen woensdag  Hierin hebben wij de raadsvergadering van volgende week donderdag voorbereid. Voor de rest was het rustig.

Zelfs het ED had deze week weinig Laarbeeks nieuws te melden. Alleen het positieve artikel over het grote aantal vrijwilligerspenningen die Laarbeek uitreikt viel op. Laarbeek is de kampioen in het uitdelen van vrijwilligerspenningen. Wij koesteren onze vrijwilligers .Niet alleen de gemeente doet dat, maar ook de Laarbeekse verenigingen die blijkbaar veel meer oog hebben voor de vrijwilligerspenning dan in andere gemeenten. Er is op dit punt in Laarbeek een gezonde concurrentie tussen de verenigingen, die het vrijwilligerswerk waarderen en op haar juiste waarde weten te schatten.

Het negatieve bericht was het faillissement van  Bouwbedrijf van Bree uit Someren. Van Bree is o.a. bezig met 8 woningen in Beek en Donk. Wat het faillissement hiervoor betekent, weten we nog niet. En ja, dan was er ook nog de voortdurende soap rond de Aarlese brug.

Weten we in Laarbeek nog steeds niet dat je alleen iets bereikt door de handen ineen te slaan. Er ligt aan het kanaal een geweldige uitdaging. Laarbeek en Helmond hebben hier allebei belang bij. Om deze opgave te kunnen realiseren heb je partners nodig. Hoe je het wendt of keert, Helmond is daar voor Laarbeek er een van. En wel een onmisbare.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185