donderdag 12 april 2012


Raadsvergadering


De raadsvergadering van gisteren begon met het gebruikelijke vragenhalfuurtje. Bij dit agendaonderdeel kunnen partijen informatieve vragen stellen aan het college. Dit keer had het CDA ingeschreven voor dit vragenuurtje.

Directe aanleiding voor het CDA was  de mededeling van wethouder Biemans in de laatste commissievergadering van BOR. Biemans antwoordde daar op vragen van het CDA dat er gekeken is naar der biodiversiteitsmeter, maar dat er een fors bedrag mee gemoeid was van ongeveer € 12.000,-. Het gaat hierbij niet alleen om het bord,maar ook om een begeleidings- en monitoringstraject. Ook meldde hij dat het IVN niet zo enthousiast was over een groot bord in de muziektuin. Alles was overigens nog niet duidelijk; wethouder Biemans zou het  uitzoeken en hiermee terug komen in de commissie.Groot was onze verbazing toen wij wethouder Biemans  op vrijdag na de commissievergadering in Laarbeek actueel hoorde zeggen dat het biodiversiteitsbord niet doorging. Het had volgens hem ook weinig educatieve waarde.

Na zulke tegengestelde opmerkingen uit een en dezelfde mond is het logisch dat het CDA hier meer van wilde weten. Het CDA heeft immers in 2011 per initiatiefvoorstel   voorgesteld in het kader van milieueducatie een biodiversiteitsbord in de Groene Long te plaatsen. Wethouder van Zeeland heeft het initiatief staande vergadering overgenomen, omdat de raad de meerwaarde van en dergelijk bord inzag en er bovendien ook nog een “potje ”  van € 4000,-voor de eerste aanzet beschikbaar was . Raar dus dat hier nu ineens anders tegen aangekeken wordt door een andere wethouder.

Tonny Meulensteen stelde in de raadsvergadering donderdag namens het CDA vragen aan de verantwoordelijke wethouder. Op het verloop hiervan kom ik maandag a.s. te spreken

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185