zondag 26 februari 2012

Terug van weggeweest


Net terug van een week in Budapest zie ik al bladerend door de kranten dat er in het Laarbeekse weinig nieuws valt te melden. De Carnaval is goed verlopen; zelfs de burgemeester liep mee in een optocht. Er zijn verwaarloosde schapen aangetroffen en er heeft een laffe overval plaatsgevonden op een drietal bejaarden. Dit laatste is natuurlijk al erg genoeg.

Politiek nieuws was er de afgelopen week nauwelijks. Het college deed op de valreep voor de raadsvergadering nog een kredietvoorstel voor de realisatie van de nieuwbouw voor het nieuwe Kindcentrum De Raagten op de Donk. Hiervoor wordt € 2,4 mln uitgetrokken. Voor het overige lag de politiek stil. Laarbeek gaf zich over aan Carnaval. Direct na Carnaval ontstond er even commotie over een ontsnapte hond uit Dierenthuis. Verder reageerde Hans Vereijken via Twitter nog een beetje schamper op een krantenbericht over het provinciale miljoenenverlies op de garantieregeling voor huizenverkopers. Maar dat was het zo’n beetje wat er aan nieuws was.

Alleen in Aarle-Rixtel hielden een tweetal kwesties de gemoederen bezig. Hier maakte men zich druk over de voorgenomen vestiging van een filiaal van Aldi aan de Kanaaldijk. De Grote Klok moest zelfs een poll hierover stoppen, omdat deze blijkbaar gemanipuleerd kon worden. Ik begrijp de commotie overigens wel. Anderzijds zie ik ook dat veel inwoners van Aarle de komst van een tweede supermarkt ( discounter )als Aldi begroeten. De plek kan niet het doorslaggevende argument zijn om de komst te verhinderen. Een andere plek ware beter, maar die moet dan wel voorradig zijn.

Het tweede punt waar Aarle zich druk over maakte was het verdwijnen van het VVV-  agentschap bij drogisterij Raaijmakers uit Aarle-Rixtel. Natuurlijk moet dit infopunt in Aarle-Rixtel blijven. In de Aarlese gemeenschap worden allerlei particuliere initiatieven ontplooid om dit voor Aarle te behouden. Deze pogingen verdienen onze steun, omdat van alle Laarbeekse kernen de kern van Aarle-Rixtel de bezoekers het meest te bieden heeft.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185