donderdag 2 februari 2012


Commanderij College




Op Architectenweb.nl stond een heel positief verhaal over de bouw van het Commanderij College . Ik geef het hieronder in zijn geheel weer.

“ In Laarbeek is de bouw van het nieuwe gebouw voor het Commanderij College van start gegaan. De door Teeuwisse en Willems architectenontworpen duurzame vmbo-school maakt deel uit van het stedenbouwkundig masterplan Beek.

Het masterplan Beek voorziet in een groene as in de Brabantse gemeente. Deze as verbindt een cluster primair onderwijs, een aantal buurtfaciliteiten en het nieuw te bouwen Commanderij College. Het college markeert de overgang tussen de gebouwde omgeving en het landschap aan de Lieshoutseweg.

Het pand omvat drie bouwdelen met in het midden een glazen kern met geknikte vliesgevelstijlen. Dit bouwdeel krijgt verschillende praktijkruimten. Om de kern worden bouwdelen gerealiseerd met daarin theorielokalen, een sportaccommodatie en multifunctionele ruimten. 

Aan de Lieshoutseweg grenst het gebouw aan een geplande waterberging waaraan scholieren en docenten kunnen ontspannen. “De afvoer van regenwater op de waterberging, de WKO-installatie met vloerverwarming, de flexibele indelingsmogelijkheden van de school, de lichte ruimtes en het gebruik van natuurlijke materialen voor de bouw zorgen voor een duurzame, frisse school”, vertelt Teeuwisse en Willems architecten.”


Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185