dinsdag 14 februari 2012


Aarle-Rixtel: De Dreef, de school , Cendra


De verbouwing van De Dreef houdt de gemoederen bezig. De Grote Klok plaatste een dezer dagen b.v. het volgende berichtje:

Glassex in de Dreef.

Architecten kunnen vindingrijk zijn. Zeker als je voor 1,3 miljoen mag vertimmeren. De architect van de Dreef kijkt kennelijk veel naar het TV-programma "spuiten en slikken".De herentoiletten heeft hij in een exhibitionistische ruimte weten te plaatsen. Van buitenaf heb je een glasheldere inkijk...
"Glassex"zei Jan van Doren in zijn ganzekletsact.....


Ook de toegang tot De Dreef heeft ook nogal wat stof opgeleverd. Het toegangsplateau wordt als gevaarlijk bestempeld. Zeker ’s avonds. Er zouden al enkele mensen afgekukkeld zijn.

Ook in de commissie Maatschappelijke Ontwikkeling kwam dit punt aan de orde. Van verschillende kanten werden hierover opmerkingen gemaakt. Wethouder Biemans reageerde in eerste instantie hierop nogal laconiek: het was niet gevaarlijk; er was een bouwlamp geplaatst en er zouden nog bomen komen etc. Later kwam hij hierop terug en beloofde hij er naar te zullen kijken. Dit is wel het minste wat hij kan doen.

Overigens het moet gezegd worden: De Dreef is door de verbouwing er sterkt op vooruit gegaan.

De plannen voor de brede school in Aarle-Rixtel zijn weer wat vertraagd. De plannen moet enigszins bijgesteld worden omdat er minder ruimte gevraagd wordt voor de kinderopvang. Heel erg dramatisch is dit niet volgens wethouder Vereijken. Maar het is natuurlijk wel de zoveelste vertraging. PNL vreesde in de commissie dan ook dat het voorzieningencluster Aarle-Rixtel als laatste aan de bak zou komen.

De brief van Cendra over gebrek aan opslagruime was er een die bij de wethouders Briels en Biemans tegen het zeer been was aangekomen. Als het eerder gemeld was, was het zeker meegenomen. Wethouder Biemans suggereerde dat een keer goed opruiming houden, ook wel eens soelaas wilde bieden!

Beiden wethouders waren overigens niet van kwade wil. Er zal dus wel een oplossing komen.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185