dinsdag 18 oktober 2011


Kinderlintje



In de laatste vergadering voor de zomervakantie heeft de Jeugdgemeenteraad besloten dat er een onderscheiding moet komen voor kinderen die iets bijzonders hebben gedaan.. In de eerste vergadering van het nieuwe jaar is bekendgemaakt hoe de lintjes eruit komen te zien, wat je moet doen om een lintje aan te vragen en wanneer het eerste exemplaar wordt uitgereikt.

Op de website van de gemeente staat nadere informatie. Ik citeer daaruit:


“ Kinderen die in de ogen van hun omgeving iets bijzonders gedaan hebben, kunnen in aanmerking komen voor een Kinderlintje. Iets bijzonders kan van alles zijn. Zo kun je kinderen aanmelden die een heldendaad verricht hebben, bijvoorbeeld door een dier te redden. Maar ook kinderen die zich inzetten voor hun omgeving, buurt of straat. Bijvoorbeeld door elke week boodschappen te doen voor een zieke of bejaarde. Je kunt een kind nomineren door een aanmeldformulier in te vullen. Deze aanmeldformulieren zijn te verkrijgen op alle Laarbeekse basisscholen, bij de Stichting Welzijn Laarbeek (SWL) en het Laarbeekse gemeentehuis. De aanmelding moet gebeuren door een inwoner van Laarbeek, ondersteund door twee ‘getuigen’. Zowel volwassenen als kinderen kunnen iemand nomineren. De onderscheiding is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De aanmeldingen worden beoordeeld door een jury.”

Veel gemeenten reiken het kinderlintje uit op Koninginnedag. Laarbeek heeft gekozen de kinderlintjes in principe uit te reiken  op de ‘Dag van de rechten van het kind’ van Unicef. Dit is elk jaar op 20 november. Voor beide opties is iets te zeggen. Omdat de datum van de “ Dag van de rechten van het kind ”dit jaar op zondag valt, worden de onderscheidingen op maandag 21 november uitgereikt. Burgemeester Ubachs gaat dan naar de basisscholen van de winnende kinderen om de Kinderlintjes uit te reiken.

 Aanvragen moeten uiterlijk 8 november  via een aanmeldformulier zijn ingediend bij de gemeente.  Dit formulier vindt U  onder Inschrijfformulier Kinderlintje 2011.pdf

Ik hoop dat er heel veel aanmeldingen komen. Dit moet een klinkend succes worden!
Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185