maandag 3 oktober 2011


Gemeenschapshuizen


Naar aanleiding van het artikel in het ED over de verruiming van de openingstijden van de Laarbeekse wijkcentra heb ik toch maar de passage in de begroting opgezocht, waar dit bericht klaarblijkelijk op gebaseerd was.

In het krantenartikel was sprake van een forse uitbreiding van de service-verlening door de gemeenschapshuizen. Aan het eind van 2012 moeten de openingstijden met minimaal 50 uur zijn uitgebreid, vooral in de weekends en de vakanties, en er moeten minstens drie nieuwe activiteiten, taken of functies vanuit de gemeenschapshuizen meer uitgevoerd worden dan nu. Dit is fors en een flinke opgave. Waar SGL tot voor kort absoluut niet aan wilde, kan nu ineens wel: SGL gaat vrijwilligers inzetten in de ondersteunende diensten.

Wat zegt de begroting 2012 hierover? Ik heb het maar even opgezocht. Inderdaad, bovengenoemde punten staan in de begroting als doelen voor 2012 vermeld. Dit is natuurlijk prima. Ook wordt in de begroting aangegeven dat het Lieshoutse Dorpshuis aangepast gaat worden.( de foyer,bibliotheek en grote zaal).

Tot op heden heeft de commissie noch de raad hiervan nog geen  schetsontwerp te zien gekregen.Zelfs over de uitgangspunten is nog niet eens een discussie gevoerd. Dit kan toch niet anno 2011.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185