donderdag 29 september 2011


Moelanders


Wethouder van Zeeland blijft zich onvermoeibaar inzetten voor de verbetering van de leefomstandigheden van Oost-Europeanen arbeidskrachten. Met een wat prerogatief klinkende benaming worden deze arbeidskrachten ook wel aangeduid met de term “ moelanders ”. Er zit een negatieve associatie in deze term waar ik niet van houd.

Enkele weken geleden heeft wethouder van Zeeland in de regionale pers aandacht gevraagd voor dit probleem. Niet dat hij hiermee erg veel nieuws naar voren heeft gebracht. Dat zeker niet. Wel heeft hij de problematiek opnieuw onder de aandacht gebracht. En dat is natuurlijk wel belangrijk, want de huisvesting van deze mensen is natuurlijk wel een probleem en soms zelfs een schande.

Van Zeeland is vorige week op bezoek geweest bij burgemeester Hans Gilissen in Venray. Daar heeft hij zich op de hoogte gesteld van de aanpak van de problematiek in Venray en o.a. met Gilissen en wethouder Peeters van gedachten gewisseld over de Venrayse  aanpak. Dit allemaal met de bedoeling om er iets van te leren.
Van Zeeland een beetje kennende weet ik zeker dat hij er eerstdaags op terugkomt.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185