zondag 18 september 2011


Dorpsraad

 

De Dorpsraad Lieshout is goed bezig. Naar aan leiding van het Weekbericht van 2 weken geleden reageerde de secretaris van de raad. Hierin schreef ze dat de Dorpsraad vooral geïnteresseerd in zaken over ons dorp en dat was deze keer het geval m.b.t. situatie Deense Hoek. “Wij maken ons ook zorgen over de veiligheid van fietsers, veel schoolgaande kinderen, die straks moeten oversteken bij het nieuwe kruispunt Hoofakker.”schreef Monique Hubrechsen.
De Dorpsraad is vastbesloten om zich niet neer te leggen bij het commentaar dat de veiligheid voor fietsers in orde is na realisering van het nieuwe kruispunt, zoals gesteld werd op de informatieavond op 22 augustus.

De Dorpsraad wil zelf een gesprek aangaan met de provincie om, in ieder geval, een 2 zijdig fietspad voor elkaar te krijgen. De gemeente gaf aan hier geen invloed op te hebben, zij hebben er hard op aangedrongen maar zonder resultaat.
De Dorpsraad wil ook de situatie Deense Hoek meenemen in het gesprek omdat daar vaak zeer gevaarlijke situaties voorkomen. Een beetje vertwijfeld vraagt de Dorpsraad zich na de ervaringen op 22 augustus af: “ Staat de gemeente echt zo machteloos tegenover de provincie, zoals wethouder Biemans daar schetste?

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185