woensdag 7 september 2011

Kanaalvisie




Iedere keer als het gaat over de Waterpoort of de Waterboulevard van De Peel werkt het bij het Aarlese raadslid van PNL als een rode lap op een stier. Van Dijk kan zich dan niet inhouden en fulmineert  geweldig tegen elke mogelijke openstelling van de Aarlese brug. Hij verliest dan meestal alle realiteitszin uit het oog.
Zo ook vorige week in de commissievergadering Ruimtelijke Ontwikkeling. Hier stond heel onverwacht bij de ingekomen stukken de Kanaalvisie ter kennisname. Het is al een vrij oud stuk,daterend van okt.2009.Het rapport is in opdracht van het SRE, de gemeente Helmond en de gemeente Laarbeek opgesteld. Dat het zolang geduurd heeft voordat het aan de raad werd aangeboden, heeft een voorgeschiedenis en een reden.
De gemeente Laarbeek wilde heel prudent met dit rapport omgaan en heeft het aan de provincie aangeboden. In de hoop vanzelfsprekend dat er een positieve reactie van de provincie zou komen. Dit laatste is tot op heden  uitgebleven. In verband met De Ruit heeft de provincie hiervan tot nu toe afgezien. Dit natuurlijk jammer. Laarbeek dat coöperatief meewerkt aan de Noordoostcorridor had een beter lot verdiend. Uiteindelijk heeft de gemeente besloten het rapport niet langer in de zak te houden en het bij de ingekomen stukken voor de commissie gelegd.
Je kon op voorhand voorspellen dat van Dijk de gelegenheid zou aangrijpen om zich te verzetten tegen de opening van de Aarle brug, hoe beperkt ook. Hij is hierbij voor geen reden vatbaar en reageert irreëel . Wethouder Briels die de bui natuurlijk al zag hangen en  naar de commissie was gekomen gaf geen krimp.
Met mij heeft de wethouder natuurlijk ook geconstateerd dat van  Dijk nauwelijks of geen steun vanuit de commissie kreeg.  Dat zegt genoeg.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185