donderdag 8 september 2011


Na regen komt zonneschijn


In Lieshout wordt geklaagd over het grote verkeersaanbod in de kom van het dorps. Door de werkzaamheden  aan Hoofakker en de aangebrachte omleidingen  gaat heel veel doorgaand verkeer over de Ribbiusstraat en de Molenstraat door Lieshout. De hele dag is het druk; met natuurlijk als dagelijks hoogte ( diepte) punt de morgen- en avondfile.

Als je bovendien bedenkt dat heel veel vrachtvervoer anders wordt omgeleid, geeft dit een indicatie van de normale dagelijkse drukte op de doorgaande wegen. Voor mij andermaal het levende bewijs dat de noodzaak en het nut van de aanleg van De Ruit wel degelijk bestaat en aangetoond is. Het verkeer in Lieshout is hiervan het overduidelijke bewijs.
Aan deze omleiding zitten ook goede kanten. Veel Laarbeekers zijn sceptisch over de aanleg van De Ruit. Zij zien de noodzaak van deze weg langs het Wilhelminakanaal niet in of vinden dat de nieuwe weg teveel kostbare natuurwaarden aantast. Misschien dat de huidige drukte in Lieshout hun ook de ogen opent. En voor wie nog niet geheel overtuigd is, is er een waarheid: de omleiding duurt maximaal 8 weken en er komt dus ook hier na de regen zonneschijn.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185