dinsdag 6 september 2011



Wethouder kan het weinig schelen


Ik heb mij bij de commissie MO hogelijk verbaasd over de nonchalance, die wethouder Vereijken aan de dag legde. In de commissie Maatschappelijke Ontwikkeling werd meegedeeld dat er geen enkele zienswijze op het voorzieningencluster Donk was binnengekomen. Dit stemde natuurlijk tot tevredenheid. Wethouder Vereijken en de commissieleden waren  zichtbaar opgelucht. Niemand in de commissie die ook maar een moment stilstond bij de gedachte dat de stukken tijdens de vakantieperiode ter visie hadden gelegen. Dit is altijd riskant, zo is in het verleden meermalen gebleken.
Wethouder Vereijken wilde in de commissie een herbevestiging van het besluit van de vorige vergadering, dat – om tijdwinst te halen – het bestemmingsplan niet in de commissie behandeld behoefde te worden. De commissies stond nog steeds op dit standpunt. In dit uitzonderlijke geval kon de commissievergadering achterwege blijven. Ook deed de wethouder de suggestie om met het verlenen van de bouwvergunning niet te wachten tot de termijn van 6 weken verstreken is. M.a.w. de gemeente die zelf burgers vraagt om deze termijn  in acht te nemen, doet dit zelf niet. Natuurlijk is dit geen fraaie invulling van de voorbeeldfunctie de gemeente heeft.
Je zou verwachten dat de wethouder zijn eigen  suggestie zou verdedigen in de commissie. Dat deed hij echter niet . Hij liet het over aan de commissie. Schouderophalend maakte hij duidelijk dat hij er zich niet hard voor zou maken. De commissie en de raad moesten het zelf maar weten.
Zo’n slappe verdediging heb ik zelden meegemaakt. Het leek erop dat de wethouder al bij voorbaat zich indekte tegen mogelijke kritiek en zijn handen in alle opzichten vrij wilde houden.
Vrijblijvend voorstellen doen noem ik dat.
Slap gedoe.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185