maandag 26 september 2011


Dierenthuis


“ Na jaren getouwtrek is de kogel nu door de kerk: het omstreden Dierenthuis kan met zijn ruim 1500 dieren verhuizen naar Almere. Volgens een woordvoerder van deze gemeente zijn alle vergunningen verleend en ligt de bouwaanvraag ter inzage. Alleen moeten het ministerie, het waterschap en de provincie er nog 'ja' op zeggen. Uit die hoek verwacht de gemeente geen bezwaren, zodat in november in principe met de bouw kan worden begonnen. Dit betekent dat het nieuwe onderkomen op industrieterrein De Vaart in Almere-Buiten rond juli 2012 open kan.

Van burgers verwacht de gemeente Almere evenmin bezwaren, omdat het plan inmiddels al is aangepast op de buren. "Het terrein is anders ingedeeld", aldus de woordvoerder. Het bestemmingsplan hoefde niet te worden aangepast. ”

Zo stond het afgelopen dinsdag in het ED. Ik denk dat er een zucht van verlichting door het gemeentehuis van Laarbeek is gegaan. Eindelijk na zoveel jaren van getouwtrek en lijdzaam wachten gloort er licht aan de einder en gaat Dierenthuis uit Aarle-Rixtel vertrekken naar Almere.

En nu maar hopen dat er niet opnieuw weer een kink in de kabel komt! Om een stok achter de deur te houden vraagt het CDA het college om duidelijk te maken dat zo nodig direct  na  juli 2012 te gaan handhaven,als Dierenthuis op dat moment nog niet  vertrokken is.

Wethouder van Zeeland hield in de raadsvergadering van donderdag de boot opnieuw af. Eerst moeten de vragen die het college aan Almere gesteld heeft, beantwoord worden. Daarna zal het college met de raad overleggen.
Geen al te duidelijk staaltje van doortastendheid.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185