woensdag 29 maart 2017


Laarbeek in het ED.


Mieke Bon was gisteren actief met haar berichtgeving over Laarbeek in het ED. Maar liefst twee forse artikelen vleiden uit haar pen. Een over de Leliestraat en een over grondruil voor de natuurstrook langs de Goorloop.

Dit laatste artikel belichtte een positieve kant van Laarbeek. De gemeente gaat landbouwgrond aankopen om de ecologische verbindingszone langs de Goorloop uit te breiden, tussen de Lieshoutseweg en de Kapelstraat. De Groene Long in Beek en Donk zal met een recreatief pad verbonden worden met de natuurrijke zone bij de Laarsche Velden.Via bijdragen van de provincie en de gemeente zit er 550.000 euro in de pot. Dit is echter niet genoeg. De gemeente stelt daarom de raad een aanvullend krediet van 375.000 euro voor.

Het verhaal over de Leliestraat in Beek en Donk is minder graai. Hier is in de afgelopen jaren  een straat verloederd zonder dat er iets tegen gedaan werd. De aankoop van twee panden ten behoeve van statushoeders door de gemeente heeft de gemeente op de feiten gedrukt. Gelukkig heeft burg. Van der Meijden dit goed opgepakt. Als je dit verhaal van Mieke Bon leest, vraag je je wel af of de gemeente hier statushouders moet vestigen. Hebben we niets beters te bieden?