woensdag 22 maart 2017


Op naar maart 2018


Gisteren wees ik er al op dat de aandacht van de media langzaam maar zeker gaat verschuiven naar de gemeenten en de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Binnen het jaar mogen we weer naar de stembus. Ik neem aan dat we ruimschoots voor deze datum een nieuw kabinet hebben van welke structuur dan ook.

De meeste partijen hebben al de eerste voorzichtige voorbereidingen voor deze verkiezingen gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zullen de eerste stappen bekend worden.

Vele onderwerpen vragen de aandacht. Duidelijk is dat we op een keerpunt staan. Burgers willen meer dan een keer inde vier jaar een gemeenteraad kiezen. Zij willen hun stem laten horen en daadwerkelijk meebeslissen over de koers die ingeslagen wordt. In de gemeenten gaat het gebeuren, in de wijken, de stadsdelen en de dorpen. Hoe we dit gaan aanpakken is de grote vraag die in 2018 beantwoord moet worden.

Een belangrijke vraag zal voor dat tijdstip beantwoord moeten worden. De provincie wil voor 1 juli 2017 een antwoord van de gemeenten op de vragen van Veerkrachtig Bestuur. Het antwoord dat gegeven gaat worden is bepalend voor de toekomst van gemeenten. Daarom moeten de vragen serieus beantwoord worden. En vooral wat heel belangrijk is: de burgerij moet hierbij intensief betrokken worden. Naar hun stem moet geluisterd worden. Immers om de burgers gaat het.

De tijd voor politieke antwoorden is voorbij!


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185