maandag 27 maart 2017


Woonvisie


Laarbeek heeft zijn concept woonvisie klaar. Het stuk is vrij laat klaar gekomen. Eigenlijk had de nota er al voor 1 januari 2017 moeten liggen. Maar ja, zullen we maar zeggen, beter laat dan nooit. Volgende week dinsdag komt het stuk in de commissie Ruimtelijk Domein.

Verschillende betrokkenen hebben het stuk ingezien; het heeft ook ter inzage gelegen. Dit alles heeft geleid tot een aantal aanpassingen. Welke dit zijn wordt overigens niet vermeld. Daar mogen we dus naar gissen. In ieder geval de verantwoordelijke wethouder, Frans van Zeeland, is in zin nopjes met deze woonvisie. Als wethouder Wonen schrijft hij in zijn voorwoord:
 “Met de geluiden die ik heb gehoord, heb ik er alle vertrouwen in dat we als Laarbeekse samenleving de wilskracht en kennis in huis hebben om Laarbeek ook naar de toekomst toe een geweldige woongemeente te laten zijn. ”

Om met woningcorporatie WoCom de komende jaren prestatieafspraken te kunnen blijven maken, moet de gemeente kunnen over een actuele Woonvisie. Een document waarbij  gemeente op hoofdlijnen aangeeft welke volkshuisvestelijke ontwikkelingen de komende jaren wenselijk zijn en waarop WoCom dan voor het deel van de sociale woningbouw concrete voorstellen kan doen. Daarnaast moet de woonvisie inzicht bieden in de wensen en mogelijkheden die de gemeente heeft om nog verdere bouwplannen te ontwikkelen en waarop ze accenten wil leggen zoals duurzaamheid, levensloopbestendigheid etc.

Is de woonvisie 2017-2021 de opmaat naar de geweldige woongemeente die de wethouder voor ogen heeft? Ik heb zo mijn twijfels. Eerst maar eens de woonvisie goed bestuderen.