maandag 20 juni 2016

                                     Nogmaals de Kadernota.


Het ED meldde afgelopen zaterdag  dat het verlanglijstje van Laarbeek af is. Ik kan me wel voorstellen dat de krant dit schrijft. Het college geeft immers zelf aan dat de punten uit het coalitieprogramma allemaal uitgevoerd zijn en/of in vergaande staat van uitvoering te zijn.

Dit kan twee dingen betekenen. Ofwel er stonden te weinig actiepunten in het coalitieprogramma  of de coalitiepartijen zijn bij de opstelling van het coalitieakkoord te voorzichtig  geweest. De oppositie zal wel gaan stellen dat natuurlijk dit eerste het geval is en zal  daar de coalitie een verwijt voor gaan maken.

Heeft de oppositie daarbij een punt? Op het eerste gezicht natuurlijk wel. Het is natuurlijk heel vreemd dat een college halverwege de rit moet constateren dat zij uitgeregeerd zijn omdat alle zaken uit het coalitieakkoord afgewerkt zijn. Dit laatste komt overigens wel vaker voor. Kijk b.v. maar een naar het kabinet Rutte, waar VVD en Pvda tegen hetzelfde punt aanliepen en nieuwe items voor het laatste regeringsjaar moesten benoemen. Het kabinet deed dat door allerlei voordeeltjes te verzinnen. Natuurlijk om de kiezers te paaien!

De tijd die het Laarbeekse college nog rest is langer. Nog ongeveer twee jaar tot de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. De urgentie om nieuwe onderwerpen te noemen was dus een stuk groter dan in Den Haag. Het college heeft hiervoor de Ontwikkelagenda bedacht.  Op zich is dit een prima idee. En ook realistisch ook nog. De Ontwikkelagenda noemt de zaken waar het de komende tijd werkelijk om gaat draaien.

Energiek aan de slag dus!  


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185