dinsdag 14 juni 2016


                                                                   Ergernis


Ik heb een broertje dood aan gezagsdragers en politici die zaken onder de pet houden. Soms hebben zij daarmee de beste bedoelingen; maar veel vaker willen zij de burger op het verkeerde been zetten. Op de meest onverwachte momenten kom je hiervan iedere keer weer opnieuw staaltjes van tegen. Zoals ook verhullend taalgebruik schering en inslag is in gemeenteland. En daar niet alleen.

Zo las ik in het ED van dinsdag j.l. de opmerking van de Deurnese burgemeester Hilko Mak. In de krant verklaarde hij zonder blikken of blozen dat de gemeente Deurne doelbewust tot op het laatste moment had gezwegen over de komst van een AZC voor 300 vluchtelingen in Willibrordhaege.

“ Burgemeester en wethouders hebben er bewust voor gekozen het voorstel pas een dag voor de gemeenteraadsvergadering naar buiten te brengen. Zij wilden voorkomen dat groeperingen van buiten Deurne zich mobiliseren en de besluitvorming negatief beïnvloeden, zoals dat eerder op andere plekken gebeurde” schreef het ED. Zo’n handelwijze kan natuurlijk niet! Het is duidelijk over de schreef.

Ook in het Laarbeekse kom ik dergelijke staaltjes van misinformatie tegen. IK hoor nog een Laarbeekse wethouder zeggen : “ We hangen doelbewust de burger niet alles onder de neus. ” Dit kan natuurlijk van geen kanten. De burger moet er blindelings op kunnen vertrouwen dat de informatie van de overheid betrouwbaar is en dat er altijd tijdig met de burger gecommuniceerd wordt.

Zaken onder de pet houden, kan gewoon niet. Voor een politicus en een gezagsdrager is dit een doodzonde!


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185