zondag 12 juni 2016


                              Geen tunnel bij de Beekse brug

 


Volgens Roël Hoppezak, voorzitter van de regionale werkgroep en wethouder in Gemert –Bakel, is een ondertunneling van de Beekse brug een te kostbare oplossing. Hiermee zou een bedrag gemoeid zijn van zeventig miljoen. Dat zal het dus volgens hem niet worden. Maar wat dan wel?

 In de afgelopen maanden hebben Brabantse gemeenten en de provincie naar oplossingen gezocht voor een betere doorstroming van het verkeer. Hierbij is vooral naar de hoofdwegenstructuur gekeken. Op 23 juni moeten de gemeenten er uit zijn. Als dit niet lukt, vloeien de Ruitgelden terug naar het Rijk.

In de voorstellen komt Laarbeek er bekaaid af. Oplossingen voor de problemen bij de Beekse brug en de verkeersoverlast op de N615 worden niet geboden. De vraag dringt zich dan ook op of Laarbeek wel met voldoende kracht en inzet geacteerd heeft in de verschillende overleggen. Binnen het CDA-Laarbeek bestaat hierover gerede twijfel. Het lijkt erop dat de gemeente te afwachtend is geweest en onvoldoende eigen initiatief heeft getoond. Wethouder van Zeeland is aanwezig geweest bij alle overleggen, maar wat is zijn inbreng geweest?

In verschillende commissievergaderingen heeft het CDA-Laarbeek deze vraag gesteld. Tot op heden ontbreekt een bevredigend antwoord. Wethouder van Zeeland heeft tot op heden niet duidelijk gemaakt met welke intentie hij naar deze overleggen is gegaan en wat zijn inzet is geweest. Hij heeft alleen maar meebewogen op de aandacht voor de rijkswegen en de N279. Voor Laarbeek heeft hij niets binnengehaald. Maar ja, iets anders was van hem ook niet verwachten. Hij was immers een tegenstander van de Ruit. En voor een echte visie moet je nu eenmaal niet bij hem zijn.
Voor het CDA is ondertussen de maat vol. De tijd dringt. De CDA-fractie heeft daarom schriftelijke vragen aan het college gesteld om in ieder geval helder te krijgen wat de inzet van het college is. Hierop moet op korte termijn antwoord komen. Er staat voor 23 juni nog een commissievergadering van Ruimtelijk Domein geagendeerd. Dan moet er garen op de klos komen.

Onbegrijpelijk dat het zo moet. De N615 wordt een koppijnweg voor Laarbeek. Het idee van De Ruit was nog niet eens zo slecht!



Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185