dinsdag 28 juni 2016


                                           Een eerste indruk





Gisteren vond de installatie plaats van Frank van der Meijden als burgemeester van Laarbeek. In een overvol gemeentehuis legde hij de eed af in handen van de commissaris van de koning, Wim van de Donk.

De nieuwe burgemeester kreeg een muzikale serenade van de drie Laarbeekse harmonieën in het paviljoen in de Muziektuin en betrad het gemeentehuis door een haag die gevormd werd door de Laarbeekse gilden. Het is iedere keer een schitterend gezicht.
De installatie was een prachtig moment. Natuurlijk allereerst voor de kersverse burgemeester, maar ook voor Laarbeek. Met van der Meijden treedt de 5e burgemeester van Laarbeek aan en laat de gemeente een moeilijke periode achter zich. Het wordt weer een tijd om vooruit te kijken. Terecht dat de commissaris van de koning slechts heel kort en maar met een paar woorden aandacht besteedde aan deze periode.
Van de Donk prees Van der Meijden, tot voor kort wethouder in Bergeijk, voor zijn 'verbindende kwaliteiten'. "Je hebt als wethouder ook indruk gemaakt in het regionale netwerk, en netwerken is in deze tijd verschrikkelijk belangrijk", aldus Van de Donk. Van der Meijden zei er in Laarbeek 'enorm veel zin in te hebben'. "Ik ga proberen alle verwachtingen in te lossen."
Wat opviel was de grote aandacht voor de samenwerking in de Peel. Bijna elke spreker maakte er opmerkingen over. Positieve opmerkingen over de samenwerking. Elly Blanksma, burgemeester van Helmond, die aanwezig was, kan het niet ontgaan zijn. Ook de nieuwe burgemeester sprak zich over de samenwerking uit.
Ik ben benieuwd

Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185