woensdag 18 november 2015



Overlast door honden


Iedereen kent het. Weer eens in een hondendrol getrapt. Het overkomt iedereen van ons wel eens. Wie wordt niet kwaad als het hem overkomt. We verwensen de hondenbezitter die niet opruimt wat opgeruimd moet worden. Hondenpoep scoort hoog in het lijstje van ergernissen. Nog steeds

Op gezette tijden komt deze overlast in commissie en raad ter sprake. Zo ook afgelopen dinsdag in de commissievergadering van Sociaal Domein. Je kunt allerlei maatregelen nemen zoals nog meer uitloopstroken en nog meer afvalbakken. Het helpt allemaal niets als er geen mentaliteitsverandering optreedt. De hondenbezitter moet zelf optreden en de rotzooi opruimen, zoals het behoort. Als hij dat zelf niet beseft, helpen maatregelen niet.

Misschien moeten we maar tot radicale maatregelen overgaan. Als hondenbezitters niet doen wat zij moeten doen, dan maar grijpen naar het rigoureuze middel van  de hondenbelasting. En vanuit de opbrengst hiervan mensen in dienst nemen om de rotzooi op te ruimen. Dat kost een lieve duit, maar het kan waarschijnlijk niet anders. Enkele jaren is het ook al eens overwogen , maar toen bleek dat de opbrengst niet opwoog tegen de kosten van inning. Als we de belasting maar hoog genoeg maken, kan het wel.

Moeten wij echt deze weg op om een mentaliteitsprobleem op te lossen?


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185