maandag 2 november 2015



Op de bres voor Laarbeek

 

Van een wethouder wordt verwacht dat hij te allen tijde opkomt voor de belangen van zijn gemeente. Dat hij deze te vuur en te zwaar verdedigd. En met open vizier. Zonder bijbedoelingen dus. U begrijpt natuurlijk al, waarom ik zo verbaasd was toen ik vorige week in het ED het verhaal las over de aanpassingen aan de Lieshoutseweg. Overduidelijk is dat er iets aan deze weg moet gebeuren, alleen al uit het oogpunt van verkeersveiligheid. Niemand die daar aan twijfelt.

De plannen voor verbeteringen aan deze weg zijn al lang klaar. Dit plan zou, zo was aanvankelijk de bedoeling volgend jaar in uitvoering komen. Het afblazen van De Ruit dreigt nu weer tot uitstel te leiden. De Laarbeekse verkeerswethouder, Frans van Zeeland, zegt in het ED dat de uitvoering voor een groot deel afhangt van de lopende discussie over het geld dat eerder voor De Ruit was gereserveerd. “ De provincie wil nu niet een specifieke weg aanpakken zonder te weten of die aanpak straks in het grotere geheel past.” Bij deze opmerking kan ik mij nog wel iets voorstellen.

Zo niet bij wat hij vervolgens zegt. Van Zeeland merkt op dat hij voor het standpunt van de provincie “ van de ene kant wel begrijp voor ” heeft. Een onbegrijpelijke uitspraak. De wethouder loopt over van  begrip en heeft daardoor in feite al gecapituleerd. De provincie hoeft van hem niets m eer te vrezen. Laarbeek blijft andermaal met lege handen achter. De Ruitgelden gaan zo zeker aan de neus van Laarbeek voorbij. Met dankzegging aan een veel te toegeeflijke wethouder.

P.S. Morgen ga ik in op het bidboek Bereikbaarheid Zuid-Nederland. Eerst eens het stuk eens goed lezen.

 Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185