zondag 16 maart 2014


               

Uit de pers


Alle dag- en weekbladen stonden in dit weekend bol van de verkiezingen. Algemeen wordt een lage opkomst voorspeld. Met name de jongeren zullen  het laten afweten. Zij hebben niets met gemeenten en gemeentepolitiek. Hun blik ligt verder dan de gemeentegrenzen. Volgens de laatste voorspelingen van Maurice de Hond zullen de PvdA en  de VVV  rake klappen krijgen. In de grote steden zal het verlies van de PvdA immens zijn. De links-liberalen van Pechold zullen – zo luidt de voorspelling – de grote winnaar worden. Commentaren zien D66 al als de grote middenpartij en daarmee als de opvolger van het CDA.

Het CDA zou het wel eens een stuk beter kunnen gaan doen dan menigeen  verwacht. De partij heeft de laatste tijd consequent gebroken met het beeld van de bestuurderspartij . Buma is oppositie gaan  voeren en heeft niet meegedaan aan de onderhandelingen met het kabinet zoals D66, de ChristenUnie en de SGP. Voor  het eerst in vele jaren is het CDA duidelijk en consequent. Deze heroriëntatie van het CDA is voor velen een verademing. Zo komt er langzaam maar zeker een zeker herstel. De laatste peilingen wijzen dit ook uit. Zaak is nu om de ingezette koers vast te houden en verder uit te bouwen.

ED had dit weekend een extra bijlage over de verkiezingen. De titel “ Klaar voor de strijd ” had het ED eraan meegegeven. Elke Peelgemeenten kwam het katern aan  bod. Zo ook Laarbeek. Voor Laarbeek is het een heel positief verhaal geworden. De lokale partijen gaan in Laarbeek aan de leiding. De verklaring die het ED hiervoor geeft, is een beetje een vreemde: “Bijna iedere Laarbeeker zal wel iemand kennen die zich op de een of andere manier inspant voor een van deze lokale partijen ”schrijft de krant. Geldt dit dan niet voor de kandidaten op de lijsten van de landelijke partijen?

Het halaluja verhaal van het ED komt niet helemaal naar boven in het  nummer van Elsevier van deze week. Elsevier maakt gebruik van een onderzoek van Deloitte  naar de financiële positie van de gemeenten. In het lijstje van de zeer gezonde  gemeenten ( geen schuld,veel reserve, lage lasten ) komt Laarbeek niet voor; wel de gemeente Asten. Valt dit even tegen!

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185





                    Willy van Osch,
Uw man voor Laarbeek.
Stem op nr. 7 van Lijst 4 ( CDA )