woensdag 26 maart 2014


Afscheid


Gisterenavond afscheid genomen van de raad, samen met nog acht andere raadsleden. Twee raadsleden kregen een Koninklijke onderscheiding, Piet Aarts en Bert Klessens. De uitreiking van de onderscheiding aan de laatste zal op zijn verzoek op een later tijdstip plaatsvinden.

Voor het afscheid werden de geloofsbrieven van de nieuw gekozen raadsleden onderzocht en werd er beslist over hun toelating . Alle negentien konden worden toegelaten.

Het afscheid vond plaats in een ietwat gespannen sfeer. De jongste ontwikkelen rond de collegeonderhandelingen waren immers nog heel vers. Met name voor PNL waren de druiven zuur, hetgeen te begrijpen is. Toon Brouwers en Piets Aarts gaven in hun dankwoord beiden uiting aan hun teleurstelling. Allebei deden dat op een bescheiden wijze, zonder wanklank. Dat sierde hen.

De burgemeester had voor elke afscheidnemend raadslid een toepasselijk woordje en  een presentje. Ondanks alle commotie die in de lucht hing, was het een ontspannen gebeuren.

Bijna ieder raadslid  had een dankwoord, de een kort, de ander wat langer.  De fractievoorzitters  van alle partijen , waarvan een lid afscheid nam, maakten gebruik van de gelegenheid om nog iets tegen hun raadslid te zeggen. Een partij waarvan twee raadsleden afscheid namen, deed dit niet. Opvallend en gĂȘnant.


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 053627185