dinsdag 5 november 2013


 

Provincie en regio niet op een lijn.



In een groot interview in het Eindhovens Dagblad van maandag 4 november geeft gedeputeerde Bert Pauli zijn opvatting  over de verhouding tussen de provincie en het SRE.


In feite is het een herhaling van standpunten die reeds eerder geventileerd zijn. Het meest opvallende gebeurd dat tijdens de bijeenkomst over het rapport Huijbregts in het Evoluon te Eindhoven. Daar was de stemming al ijzig. Op deze bijeenkomst bleek overduidelijk dat burgemeester van Gijzel en gedeputeerde Pauli absoluut niet op een lijn zaten.

In het interview in het ED zet VVD’ers Pauli opnieuw zijn standpunt uiteen. Hij wil absoluut geen status aparte van de regio Eindhoven binnen de provincie Noord-Brabant. Letterlijk zegt hij:

“ Dus een cordon leggen om je regio en roepen dat je het allemaal zelf wel kan regelen, werkt niet meer. Je moet samenwerken met Duitsland, Leuven, Enschede en Maastricht. Dat vergt een andere manier van denken. Die rol kan de provincie vervullen, naast de regio Eindhoven ”

Inhoudelijk ben ik het eens met Pauli. Je moet de provincie niet verder opdelen. Grenzen vormen barricades die niet goed passen bij netwerk-samenlevingen. Jammer dat het conflict op een spits wordt gedreven. Hier schiet niemand iets mee op.


Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185