dinsdag 6 augustus 2013


 

Wellness.



Aan het ED ontleen ik het volgende:
“ De provincie Noord-Brabant bekijkt de komende weken of zij heil ziet in de plannen voor een wellnesscentre op de plek van het voormalige Dierenthuis aan de Bakelseweg in Aarle-Rixtel.
De provincie toetst daarbij of het project in strijd is met de regels die gelden voor het buitengebied. Het gaat nog niet om een officiële aanvraag om bijvoorbeeld de bestemming van het perceel te wijzigen, benadrukt een woordvoerder van de gemeente Laarbeek: "De provincie gaat er informeel naar kijken. Want als zij het wellnesscentre bij voorbaat niet ziet zitten, heeft het weinig zin om alle procedures überhaupt in gang te zetten. Maar de gemeente staat niet onwelwillend tegenover het plan."
Het Bakelse koppel Peter en Lianne Smits, de drijvende krachten achter het wellnesscentre, zet groot in. Als het aan hen ligt, komen er op de drie hectare grond tientallen binnen- en buitensauna's, jacuzzi's, zwembaden, massageruimtes, een hotel met 20 tot 25 kamers en twee restaurants (één voor gasten en één voor passerend publiek). Zoals het er nu naar uitziet, gaat het wellnesscentre tussen de 10 en 15 miljoen euro kosten.”
Dit is voorwaar geen kattenpis. Een dergelijk instituut past goed in dit gebied, waar al meerdere vormen van recreatie aanwezig zijn. Een positieve ondersteuning van de gemeente is hier zeker op zijn plaats. De initiatiefnemers zetten hoog in. Nu eerst afwachten af zij de hooggestemde verwachtingen ook waar kunnen maken. Het plan verdient op voorhand alle steun.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185