woensdag 28 augustus 2013


 

Een vraag die achterwege bleef.

In de commissievergadering  Algemeen Bestuur van dinsdag j.l. gaf wethouder Briels een toelichting op de parkeerkosten die hij naar nu blijkt ten onrechte ingediend heeft. Te goeder trouw,dat wel, maar in strijd met de regelgeving.  Andermaal blijkt dat de gemeente Laarbeek zijn zaakjes niet goed op orde heeft. Het declaratieformulier dat de gemeente gebruikt geeft de mogelijkheid om parkeerkosten te declareren. Sinds 2006 is dit uitdrukkelijk verboden.

De vraag dient zich natuurlijk waarom wist de gemeente Laarbeek dit niet. Gemeenten als Eindhoven, Asten, Helmond, Valkenswaard, Waalre en Bergeijk waren hiervan wel op de hoogte. Hier konden sinds 2006 geen parkeerkosten meer worden gedeclareerd. Dat heel veel andere gemeenten op dit punt ook in de fout zijn gegaan, mag geen excuus zijn. Laarbeek had dit moeten weten, zeker na de commotie die rond 2010 in verschilde gemeenten gespeeld heeft.

Wethouder Briels betuigde zijn spijt en gaat de ten onterecht ontvangen vergoeding terugbetalen. Voor de commissie Algemeen Bestuur was hiermee het incident afgedaan.

Een aspect kwam in de commissie niet aan de orde. En dat verbaasde mij wel. In het ED verklaarde wethouder Briels het vrij hoge bedrag van € 332,71 met een verwijzing naar de presentaties over het Laarbeekse project de Gezondheidsracedie hij in de desbetreffende  in den lande heeft gehouden. “De presentaties betekenden veel kilometers en ook meer parkeerkosten ” liet Briels in het ED van 27 augustus optekenen. Versta me goed: ik heb helemaal niets tegen deze presentaties, die op zich natuurlijk ook een stuk Laarbeek- en Brielspromotie zijn. Maar moeten- zo vraag ik mij af - de kilometerkosten en parkeerkosten wel voor rekening van Laarbeek komen?  Zou het niet logischer zijn dat de uitnodigende instanties deze kosten voor hun rekening namen?

De Laarbeekse burger hoeft hier toch niet voor op te draaien!


Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185