maandag 12 augustus 2013


 

Moedeloos


Wethouder Biemans kon het niet langer meer met lede ogen aanzien. Machteloos stond hij aan de zijlijn . Noch als voorzitter van scouting Lieshout-Mariahout, noch als wethouder openbare werken kon hij iets doen. Zijn handen waren gebonden. Hij kon alleen toekijken hoe zowat alles met de plaatsing van de tijdelijke units voor de scouting verkeerd ging. Vandaar dat hij besloot tijdelijk terug te treden als voorzitter van de scouting. Radio Kontakt bracht het bericht dat hij ook op zijn facebookpagina had geplaatst. Op het Nieuwsarchief stond op zaterdag 10 augustus dit bericht:

“ Wethouder Theodoor Biemans treed tijdelijk terug als voorzitter van scouting Lieshout-Mariahout. Vanwege een conflict tussen scouting Lieshout-Mariahout en de gemeente Laarbeek over de sloop van de oude blokhut en plaatsing van tijdelijke units op het scoutingterrein in Lieshout, moest Biemans zich bij beide besturen, vanwege eventuele belangenverstrengeling, onthouden van beraadslaging en stemming. Hij denkt door tijdelijk als scoutingvoorzitter terug te treden meer te kunnen betekenen voor het jeugd-en jongerenwerk dan nu.”

Op zijn facebook pagina had hij nog een toevoeging er bij gezet:
“Door omstandigheden, na bijna 10 jaar, tijdelijk terugtreden om mezelf toch in te kunnen spannen voor scouting. Vanaf nu weer 100% meebeslissen voor het jeugd en jongerenwerk. Wat een kleuterschool" ”
Met name het laatste is veelzeggend en geeft aan hoe Biemans denkt.

Theodoor kreeg een aantal instemmende reacties. De meest opmerkelijke kwam van Ben Rooijakkers:

“ Theodoor, beter zo dan "genaaid" worden door politieke tegenstanders of niet te slimme (dorps)raadsleden. Heel moedig en slim besluit van je. Biemans en scouting waardig.”

Theodoor Biemans maakt bij zijn besluit om tijdelijk terug te treden als voorzitter een gedachtefout. Tot nu toe onthield hij zich volgens eigen zeggen zowel bij de scouting als in het college van deelname aan de besluitvorming. Dit om eventuele belangenverstrengeling te voorkomen. Terecht. Wat hij nu van plan is – zich daadwerkelijk vanuit zijn wethouderschap openbare werken zich gaan bemoeien met het jeugd- en jongerenwerk – kan  absoluut niet. Niet alleen begeeft hij zich hiermee op het terrein van zijn collega-wethouder Briels, maar gaat hij ook een grens over: hier is sprake van directe belangenverstrengeling. Hij is immers slechts tijdelijk als voorzitter van de scouting teruggetreden.

Het college moet hier een stokje voor steken.


Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185