maandag 19 augustus 2013

 

Prima verstandhouding


Het college grijpt sinds het lekken van de brief van Hans Vereijken elke gelegenheid aan om iedereen die het maar horen wil in te prenten dat er nog steeds een prima verstandhouding binnen het college bestaat.

Zo  ook afgelopen vrijdag wethouder Biemans voor de microfoon van Radio Kontakt. Ook hij benadrukte de prima samenwerking die binnen het college bestaat. In de vraagstelling van Mario van Dinther klonk afgelopen vrijdag enige twijfel. Is dit zo vreemd? Opvallend was dat de  helft van de tijd in het interview besteed werd aan de recente perikelen en niet aan openbare werken.

Ik hoor  de laatste tijd deze lofzang op de voortreffelijke samenwerking wel vaker. Veel te vaak naar mijn idee. Ik vang in het dorp ook opmerkingen  op als  “Waarom moet het college zo vaak onderstrepen dat het goed gaat”? Of zoals iemand anders zei: “ Als je zo vaak moet benadrukken dat je het zo goed met elkaar eens bent, is dat meestal het bewijs dat het niet zo is, maar dat je elkaar in bescherming wilt nemen. ” Meestal is dit inderdaad zo.

 Voor wat deze uitlatingen ook moge betekenen, in gesprekken met leden van het college is vaak kritiek te horen op collegeleden. Meestal liegt die kritiek er niet om. Dit rijmt natuurlijk niet met elkaar!


Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185