dinsdag 4 september 2012



Einde reces


Het nieuwe politieke seizoen is ondertussen weer van start gegaan. De eerste commissievergaderingen zijn al achter de rug. De agenda’s voor de diverse commissies waren niet zo spannend. Het opstarten is elk jaar een beetje lastig. Meestal resulteert dit in korte agenda voor de eerste commissievergaderingen na de vakantie. Zo ook dit keer.

Toch is dit alles dit keer niet zonder slag of stoot verlopen. Met name de commissie maatschappelijke ontwikkeling was onverwacht stormachtig. Dit kwam door de soap rond het burgerinitiatief met betrekking tot de AED’s. De raad had de bespreking van het initiatief doorverwezen naar de commissie. Het punt was dan ook als zodanig op de agenda voor bespreking geplaatst. Tot verbazing van vriend en vijand kwam de voorzitter aan het begin van de vergadering met de verrassende mededeling dat er niet inhoudelijk gesproken mocht worden over dit punt. Er mochten alleen technische vragen aan de indiener gesteld worden. Nogal begrijpelijk dat CDA en PvdA uitermate verbaasd reageerden op deze onverwachte move. Kennelijk was er iemand op het gemeentehuis alsnog verschoten van de consequentie van het vreemde raadsbesluit om het initiatief door te verwijzen naar de commissie.

Voor de indiener was deze ontwikkeling aanleiding om de handdoek in de ring te gooien. Hij voelde zich niet fair behandeld en klaarblijkelijk was hij het gechicaneer zat. Hiermee kwam er een roemloos einde aan het eerste Laarbeekse burgerinitiatief. Niemand kan gelukkig zijn met de gevolgde procedure. Zelf begrijp ik nog steeds niet hoe dit zo heeft kunnen verlopen.

De gevolgde procedure verdient inderdaad niet de schoonheidsprijs. De raadsvoorzitter heeft dit erkend en per brief de excuses aangeboden aan de heer van Kasteren. In het Presidium zal op 18 september het proces geƫvalueerd worden.

Ik ben benieuwd wat hiervan de uitkomst zal zijn.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185