zondag 9 september 2012



AED


Wat te verwachten was is gebeurd. Ad van Kasteren heeft zijn burgerinitiatief opnieuw ingediend. Dit is goed. Blijkbaar is hij door de excuusbrief van de burgemeester weer over de streep getrokken en heeft hij nu wel het volste vertrouwen dat de raad passend met zijn initiatief zal omgaan.
Afgelopen zaterdag berichtte het Eindhovens Dagblad dat het AED-project van de dorpsraden in Laarbeek in de startblokken staat. “ Komende week worden de automatische externe defribillatoren in Lieshout (8) en Mariahout (3) opgehangen.
Ook in Beek en Donk is de werkgroep startklaar. "Het plan van aanpak is ingediend, we hebben nog een gesprek met de gemeente over subsidie en daarna kunnen we uitrollen", zegt Joep van Dijk. Hij zit in het bestuur van de stichting AED Alert Laarbeek, die opgericht is vanuit de vier dorpsraden. 

Inmiddels hebben al 105 vrijwilligers aangemeld voor het AED-netwerk in Beek en Donk. Het dorp is verdeeld in veertien cirkels waarbinnen een apparaat komt te hangen. Het streven is tien vrijwilligers per cirkel, om zeker te zijn dat er altijd iemand in de buurt is. ” Voor het volledige artikel KLIK HIER .
Er zijn momenteel twee verschillende organisaties bezig met het opstarten van een netwerk voor AED’s. Dat deze twee organisaties elkaars concurrenten zijn, maakt het geheel er niet helderder op. In wezen is het van de zotte dat de gezondheid van mensen inzet van een conflict is geworden!
Ik heb begrepen dat aan het presidium wordt voorgesteld het burgerinitiatief als nagekomen punt de raadsagenda van donderdag a.s. te plaatsen. Ik ben daar niet voor. Het ware beter het initiatief te agenderen voor de eerstvolgende vergadering.
Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185