maandag 2 januari 2012


BZOB-bos en Bemmer


Op zaterdag 24 december berichtte het HD opnieuw over de Helmondse perikelen rond het BZOB-bos. De krant refereerde aan de notitie die de Helmondse wethouder Stienen aan de raad had toegezegd over het kappen van een gedeelte van het BZOB-bos voor het toekomstig regionaal industrieterrein. Voor het artikel  KLIK HIER  .

In dezelfde krant stond op dezelfde bladzijde ook een  bericht over de  antwoorden van GS op vragen die door de PVV gesteld waren.  Zie HIER

PVV-statenlid van Hattem had deze vragen gesteld. Voor het Laarbeekse college was dit destijds aanleiding om een sneaky brief naar den Bosch te sturen,waarin het college, waarschijnlijk enigszins ten overvloede aangaf dat Laarbeek een goed alternatief had: Bemmer. Omdat in het krantenbericht een link werd gelegd met Bemmer ben ik natuurlijk op de site van de provincie op zoek gegaan naar de antwoorden van GS op de statenvragen. (Voor de vragen en antwoorden KLIK HIER )

Wat zeggen deze antwoorden over Bemmer? In feite niets anders dan wat in Provinciale Staten is vastgesteld. Het antwoord is duidelijk. GS schrijven letterlijk:

“ Wij achten het voorstel van de gemeente Helmond niet in strijd met de
regionale opzet van de planontwikkeling rond bedrijventerreinen. De
afspraak is gemaakt dat de locaties Bemmer IV (max. 5 ha) en BZOBbos
worden bezien in relatie tot elkaar en dat een keuze gemaakt wordt,
nadat duidelijk is wat de resterende ‘uitbreidingsbehoefte’ aan
werklocaties is (op basis van nader onderzoek dat nu plaatsvindt). Wij
houden vast aan deze regionale afspraak. ” 

Waarvan acte. Wij zijn benieuwd naar de uitkomsten van het nadere onderzoek dat nu plaatsvindt. Helemaal gerust zijn we er overigens niet op.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185