donderdag 19 januari 2012



Andermaal RO




In de commissie Ruimtelijke Ordening deelde wethouder J.Briels mee dat Rijkswaterstaat dwars ligt bij de voorgenomen uitbreiding van de passantenhaven in Aarle-Rixtel.

Rijkswaterstaat  heeft aangekondigd geen goedkeuring te verlenen voor het vergroten van het aantal aanlegplaatsen. Volgens de woordvoerster van de gemeente is de officiĆ«le reden voor de afwijzing dat Rijkswaterstaat van oordeel is dat pleziervaart geen beletsel voor de beroepsvaart mag vormen. Wethouder Briels is niet van plan zich hierbij neer te leggen en heeft op 16 januari a.s. een overleg met Rijkswaterstaat.

Ik vond het vreemd dat niemand uit de commissie hierop reageerde. Zo werd b.v. in het geheel niet gevraagd naar de beweegredenen en motieven van Rijkswaterstaat. Deze lijken mij wel essentieel. Betekent immers ook dat afwijzing van de uitbreiding van de passantenhaven dat Rijkswaterstaat ook problemen heeft met de plannen voor de Waterpoort van de Peel? Ik begin me af te vragen of het lange uitblijven van een reactie van de provincie op de nota van het SRE over de Waterpoort hier mogelijk mee samenhangt.

Op vrijdag 13 januari wist het ED te berichten dat Rijkswaterstaat in de pleziervaart een belemmering van de beroepsvaart ziet. Als dit inderdaad zo is, hebben we een echt probleem in de dode tak van de Zuid-Willemsvaart. De problematiek van de Aarlese brug zinkt hierbij in het niet.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185