woensdag 2 november 2011


Terug van weggeweest



Vanmiddag zijn we teruggekeerd van een week Budapest. Toen wij vorige week woensdag in Budapest aankwamen, presenteerde de stad zich op zijn voordeligste. De schitterende herfstzon gaf de stad een heel vriendelijk aan zien. De stad was schoner dan ooit. De hele week tot en met woensdag bleef dat zo.

Het viel op dat het deze week in de stad niet erg druk was. Eerst dachten we dat dit door de herfstvakantie kwam. Toen het weekend het nog stiller werd, wisten we het anders was. Heel veel inwoners van de Hongaarse hoofdstad hadden de stad verlaten naar hun zomerhuisjes of de verschillende wellness-ressorts. De stad was overgelaten aan gepensioneerden en ouden van dagen.

Uitgesproken druk was het op de toegangswegen naar de verschillende kerkhoven. Budapest kent binnen haar stadsgrenzen een groot aantal veelal eeuwen oude kerkhoven.Extra openbaar vervoer was ingezet naar deze begraafplaatsen; politie- en ordediensten leiden het verkeer in goede banen.

Ik ben geen grote fan van de regering van Orbán. Wat wel gezegd moet worden is dat Orbán perfect aanvoelt, wat het volk op prijs stelt. Hij heeft van 1 november, de dag van Allerheiligen, wederom een feestdag gemaakt. De Hongaren hebben de vrije dag meteen gebruikt om er vier vrije dagen van te maken. Daarom was het zo stil in de stad.

Morgen als ik de post doorgewerkt heb, weer een normale politieke weblog. Het onderwerp weet ik nu nog niet.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185