dinsdag 24 januari 2017


                                         Ouderenzorg


Gisterenavond gekeken naar het programma van Max over de ouderenzorg. Vanavond naar het vervolg gekeken. Gisteren kwamen vooral direct betrokkenen aan het woord. Vandaag was het de beurt aan de politiek. Aan het geheel heb ik een ietwat onbevredigend gevoel overgehouden.

De klachten zijn duidelijk. Te hoge kosten door de € 385,00 eigen risico en de vrij hoge eigen bijdrage bij thuiszorg en opname. Heel veel ouderen klagen dat zij het niet meer kunnen betalen. De schulden lopen op zoals ook blijkt bij het CAK.

De ouderenzorg zal steeds meer geld gaan kosten, zeker nu de tweede vergrijzingsgolf er aan zit te komen. De problematiek wordt steeds duidelijker, ook al door de acties van Hugo Borst. De vertegenwoordigers van de politieke partijen die vanavond aan het woord kwamen, hadden eigenlijk ook geen oplossing voorhanden. Zij herhaalden slechts de overbekende standpunten.

Omroep Max grijpt natuurlijk dit onderwerp aan om het te promoveren tot een van de belangrijkste verkiezingsitems. Dit zal wel lukken. Maar of het ook iets gaat oplossen? Geen enkele partij heeft een bruikbare oplossing voor handen. Terug naar het verzorgingshuis en oude ziekenfonds lijkt mij geen echte solutie voor dit probleem. Er zal veel meer geld bij moeten.


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185