dinsdag 8 september 2015

                                                                                                                                                       

Overleg over de verkeersproblematiek in de regio


In de vergadering van de commissie Ruimtelijk Domein staat de Noordoostcorridor als vast agendapunt op de agenda. Na het afschieten van De Ruit was er een hele tijd weinig nieuws te melden. Meestal beperkte wethouder van Zeeland zijn mededelingen tot het aller noodzakelijkste. Zelden liet hij het achterste van zijn tong zien.

 In  de laatste vergadering  van de commissie zou dit waarschijnlijk ook weer zo het geval zijn. Van Zeeland had dit keer de vasthoudendheid van de commissie verkeerd ingeschat. Commissieleden namen geen genoegen  met zijn vrijblijvende mededelingen. De commissie wilde vooraf meepraten over de inbreng van de wethouder van Laarbeek in de komende overleggen eind september. Dus de wethouder moest wel met de billen bloot.

Natuurlijk, zo verklaarde hij, had hij totaal geen bezwaar hiertegen. De commissieleden konden de nota van  A naar Brainport; hij was zelfs bereid het kader dat in B en W over de aanpak van de wegenproblematiek in de regio was afgesproken aan de commissie te overleggen. En ja, hij zou de vraag van de commissie in B en W aan de orde stellen.  Wanneer de commissie dan zich zou kunnen uitspreken,liet hij in het midden. Allemaal rijkelijk laat natuurlijk.

 De commissie nam hier noodgedwongen genoegen mee; geen enkel commissielid eiste dat de commissie stante pede, nu er nog wel tijd is, zich zou uitspreken  over de gewenste inbreng van Laarbeek.

Ik ben benieuwd of de raad op 17 september hierop terugkomt. Ruit 1- scenario moge dan afgeschoten zijn en er kan nog zo heel hard beweerd worden dat er geen Ruit 2-scenario  meer komt, dit neemt echter niet weg dat de verkeersproblematiek in de regio opgelost is. Verre van dat!  Duidelijk is dat Laarbeek met of zonder Ruit cruciaal gelegen is  en dus een groot belang bij de besluitvorming heeft.

Er zal hoe dan ook een oplossing  moeten komen. Logisch en normaal is dat de raad van Laarbeek hierover zich uitspreekt.  

Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185