woensdag 2 september 2015


      
                                                               

Bouwplannen


Gelukkig lijkt het erop dat de lange periode van stilstand in de woningbouwproductie achter ons ligt. De bouw trekt weer aan. Ook in Laarbeek . We zien overal weer bouwactiviteiten. Ook het aantal huizen wat verkocht is, neemt weer toe. Daar kunnen we natuurlijk alleen maar blij over zijn. Om met recht te kunnen zeggen dat het een begin is van een blijvend proces, is het nog te vroeg en het herstel te pril.

De gemeente Laarbeek heeft deze ommekeer aangegrepen om met haar plannen in de publiciteit te treden. Afgelopen  woensdag had het ED een groot artikel over de woning bouw in Laarbeek.  Een dag eerder reikte wethouder van Zeeland symbolisch de eerste sleutel uit bij gelegenheid van de oplevering van 10 woningen in Beekse Akkers. Deze woningen zijn gebouwd in opdracht van woningcorporatie Bergopwaarts uit Deurne.

Laarbeek heeft van de provincie het groene licht gekregen. De gemeente mag 150 extra woningen gaan bouwen; dit aantal komt bovenop de reeds goedgekeurde  924 woningen. De gemeente is blij met deze extra bouwcapaciteit, aangezien de gemeenteraad er vorig jaar nog op heeft aangedrongen om vooral in Aarle-Rixtel en Lieshout meer te bouwen. aantrekt.

Wethouder van Zeeland zegt in de krant dat Laarbeek altijd zuinig is omgesprongen met de woningbouwprognoses. Dat werpt nu zijn  vruchten af. Er zit echter aan het groene licht dat de gemeente nu van de provincie krijgt een maartje:  Laarbeek  mag – net als de meeste andere landelijke gemeenten  - alleen maar bouwen voor “ migratiesaldo nul ”, dus alleen maar om in de behoefte van de eigen bevolking te voorzien. Een beetje  haaks staat hierop het bericht dat van Zeeland dinsdag de sleutel uitreikte aan een echtpaar uit Zoetermeer!  Dit rijmt niet goed met het principe van bouwen voor de eigen bevolking.

Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185