maandag 21 september 2015


Commissievergadering 

Woensdagavond komt  de commissie Ruimtelijk Domein bijeen. De bijeenkomst is op verzoek van het CDA vervroegd. Terecht. Zo kan de commissie alsnog haar inbreng hebben voor het overleg over de verkeerssituatie in de regio op 29 en 30 september.

Bij het agendapunt heeft  het college een groot aantal stukken gevoegd. Op zich allemaal relevante stukken, maar met een groot manco. De problematiek wordt eenzijdig beschouwd vanuit puur  Laarbeeks standpunt en vooral met het oog op de detailsituaties die moeten worden opgelost. De algehele overview ontbreekt. Toch zal het uiteindelijk daar op aankomen! 

Nu gaat het om de grote lijn; details zijn aan latere orde. De minister heeft heel duidelijk aangeven wat zij van de regio verwacht: een eensgezind en gedragen standpunt. Ook Laarbeek zal hieraan moeten werken. De commissie moet woensdag het algemene belang laten prevaleren  en dus zoeken naar een oplossing die de gehele regio draagt. Dit zal verdraaid lastig zijn, omdat partijen zich hebben ingegraven en hun stellingen niet zomaar zullen verlaten. De Ruit is van de baan, er zal dus een nieuwe oplossing gevonden moeten worden.Dit kan alleen als de gehele verkeersproblematiek in Zuidoost Brabant hierbij wordt  betrokken. Gemeenten moeten bereid zijn hierbij over de eigen grenzen heen te stappen stappen.

Het zal dus aankomen op inventiviteit en creativiteit.

Willy van Osch