maandag 16 maart 2015


Knopen doorhakken


Als ik met raadsleden uit Laarbeek spreek, zowel van binnen als buiten de coalitie, valt mij de laatste tijd op dat zij zich zeer onzeker gedragen. Het lijkt erop dat zij de weg een beetje kwijt zijn. De gebeurtenissen van de laatste maanden zijn duidelijk niet de koude kleren gaan zitten. Het valt hen nog steeds lastig er een heldere duiding aan te geven.

PNL zit nog in een verwerkingsproces van de mokerslagen die de partij heeft moeten incasseren.  Onenigheid binnen de gelederen is troef. Theodoor Biemans blijkt eerder een sluitzwam dan een verbinder binnen de partij. PNL zal zich moeten herbezinnen op de te volgen koers.

Frans Biemans van de gelijknamige fractie Biemans vaart een geheel eigen koers die voor anderen bijna ondoorgrondelijk is. Waarschijnlijk weet Frans Biemans het zelf ook niet zo precies. Hij bijt zich teveel  vast in het verleden en vergeet ondertussen naar de toekomst te kijken.

De coalitiepartijen slagen er nog steeds niet in hun stempel op de raad te drukken. Hun optreden is erg terughoudend; zij lijken vooral te wachten op wat er uit het college komt. Hierbij hebben zij ook nog eens de pech hebben dat er weinig uit de koker van het college komt. Collegeleden zijn volmaakt onzichtbaar. Niemand die het voortouw weet te nemen. Het lijkt er sterk op dat het college vooral volgend is, niet aan  weg te timmeren en er maar niet in slaagt het voortouw te nemen.
Het college moet meer initiatief tonen en snel de nodige knopen doorhakken. 

Kernvraag is en blijft: wat willen we met Laarbeek?


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185