zondag 5 oktober 2014


Jeroen Leenders



Jeroen Leenders heeft vrij onverwacht zijn lidmaatschap van de raad van Laarbeek neergelegd. Met onmiddellijke ingang is hij gestopt als raadslid. De druk van alle werkzaamheden die op zijn schouders drukken, is hem teveel geworden. Nog langer doorgaan was voor hem geen optie meer. We kunnen voor zijn besluit alleen maar respect hebben, hoezeer wij het op zich ook betreuren. Wij realiseren ons ook dat dit alles voor Jeroen zelf een grote deceptie is. Hij moet iets opgeven, waaraan hij zo pas met grote ambitie begonnen is. Misschien wilde hij alles te goed doen en te conscientëus. Mede hierdoor werd het fractievoorzitterschap een te zware opgave voor hem. Bovenop alles wat hij al had.

Voor CDA-Laarbeek is dit besluit op dit moment natuurlijk het slechtste wat ons kon overkomen. Het CDA heeft bij de laatste verkiezingen een verpletterende nederlaag geleden. Het CDA verloor tijdens de laatste verkiezingen twee van de drie zetels. Tonny Meulensteen werd wethouder en Jeroen Leenders fractievoorzitter. Jeroen geeft aan dat hij het raadslidmaatschap en fractievoorzitterschap niet langer kan combineren met zijn werk als projectleider bij een bouwbedrijf, zijn gezin en de aandacht die hij wil besteden aan zijn sociale omgeving.

Binnen de partij wordt op dit moment hard gewerkt aan het broodnodige herstel van vertrouwen. Een kleine werkgroep is bezig met het formuleren van beleid dat de partij nieuw elan moet geven. Jeroen was als fractievoorzitter in deze werkgroep een van de drijvende krachten. Wij zullen zijn inbreng node missen.




Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185