dinsdag 5 juni 2012



SRE


Op de agenda voor de raadsvergadering van vorige week donderdag stond ook de conceptbegroting 2013 van het SRE. Het voorstel was hiermee in te stemmen.

Op zich was dat niet meer dan normaal. Het verbaasde mij alleen dat het college geen zienswijze had opgesteld. Je zou dat immers verwachten,zeker als uit de begroting blijkt dat de door Laarbeek gevraagde bezuiniging van 20% maar voor de helft gehaald wordt. Mijn vermoeden is dat het college hier geen woorden meer aan vuil wil maken , omdat Laarbeek, samen met Gemert-Bakel overigens, in dit geval overvraagd had. Laarbeek heeft er nooit opgerekend dat dit percentage ook verwezenlijkt zou worden. Vraag is of je zo wel goed bezig bent. Het slaat op voorhand een gat in je bezuinigingsplan.

In zijn beantwoording ging de burgemeester hierop niet in. Hij beperkte zich tot de opmerking dat het concept een zeer voorlopige begroting was. Als de consequenties van de Regionale Agenda bekend zijn, komt er een aanpassing. Wacht maar af, leek hij te suggeren.

Daags voor de raadsvergadering vond in het Klooster te Nuenen de inspiratiebijeenkomst  “Wonen,werken en recreĆ«ren in een toekomstbestendige regio” van het SRE plaats. Het programma bleek zo overladen dat de discussie met de zaal die door van Gijzel essentieel en primair werd genoemd,  geschrapt moest worden. Natuurlijk was dit een blamage. Feitelijk waren er maar twee goede inleidingen, van prof. Boekema en prof Mommaas. De andere hadden best geschrapt mogen worden. De trend was: regionalisering is noodzakelijk en onontkoombaar.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185