donderdag 8 december 2011


Starterswoningen


Jan Dekkers reageerde in De Grote Klok op het artikel in het ED, waarin aangekondigd werd dat PNL op 14 december in de raadsvergadering mondelinge vragen gaat stellen over het ontbreken van starterswoningen in het bestemmingsplan Nieuwenhof-Noord. Het feit dat de vragen in de openbaarheid worden gebracht op de dag dat er een voorlichtingsbijeenkomst plaats vindt,geeft natuurlijk te denken. Als PNL zich beter geïnformeerd had of de voorlichtingsbijeenkomst had afgewacht, waren de vragen niet nodig geweest. Misschien heeft PNL met deze vragen ook nog een andere bedoeling. Dit zullen we volgende week in de raadsvergadering dan wel merken.

Op De Grote Klok schrijft Jan Dekkers dat PNL zich sterk maakt voor meer starterswoningen in Lieshout. Op zich een goede zaak constateert hij, want in veel dorpen moet de jong volwassenen wel het dorp uit om woonruimte te kunnen vinden. De huizen in het dorp zijn over het algemeen veel te duur, er is geen geschikt huis te vinden, goedkope huurhuizen zijn er niet en men krijgt nauwelijks een hypotheek van de bank voor de aankoop van een huis. Maar dit is niet een probleem van Lieshout zo vervolgt hij: “waarmee ik maar gezegd wil hebben dat Aarle-Rixtel al heel lang kampt met dit probleem. Het dorp Aarle-Rixtel heeft niet zomaar de hoogst gemiddelde leeftijd van zijn inwoners van alle kernen in Laarbeek. En als je hier nog genuanceerder naar kijkt, zie je dat verhoudingsgewijs de groep mensen in de categorie 25 tot 40 jaar onder vertegenwoordigd zijn.
Dat PNL zich daarover nu druk maakt vind ik wel vreemd.”

Dekkers heeft hiermee m.i. een punt. Hij vergeet echter PNL te herinneren aan haar eigen coalitieakkoord, waarin staat dat er in alle kernen starterswoningen moeten komen. Dit moet m.i. structureel een onderdeel zijn van elk bestemmingsplan.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185