zondag 18 december 2011

                                   Startersleningen





De raadsvergadering van vorige week woensdag zat een beetje ingeklemd tussen een gedegen afhandeling van de agenda en de viering van het koperen jubileum van wethouder Hans Vereijken. Het begin van de viering was gepland om 21.30 uur. Met wat kunst- en vliegwerk was de raadsvergadering iets over 21.30 afgelopen. Achteraf gezien was de planning niet gelukkig. De voorzitter verzekerde wel dat de punten naar behoren afgewerkt zouden worden. De werkelijkheid was een tikkeltje anders. Noodgedwongen moesten een aantal punten naar de volgende vergadering verschoven worden.

Van het mondelinge vragenuurtje werd weer eens gebruik gemaakt. Zo had PNL een beetje voorbarig mondelinge vragen aangekondigd over de vraag of er wel starterswoningen opgenomen waren in het bestemmingsplan Nieuwenhof-Noord. PNL is iets te overhaast te werk gegaan .Een klein beetje meer voorwerk had PNL kunnen leren dat de vraag overbodig was. Ook op de voorlichtingsbijeenkomst over Plan Nieuwenhof-noord was al duidelijk dat een CPO-project onderdeel van dit plan was. Ik had verwacht dat PNL bij nader inzien de keutel ingetrokken zou hebben.

Tot mijn verbazing ging PNL de vragen toch stellen. Ik vroeg mij daarbij af waarom in godsnaam. Heeft de partij soms twijfel aan de bedoelingen en de inzet van de wethouder ruimtelijke ordening? PNL ontkende dit laatste in alle toonaarden, maar kon daarmee niet alle twijfel wegnemen. Dit laatste bleek ook uit de opmerkingen van De Werkgroep. ABL koos eieren voor haar geld en roerde zich niet.

In de raadsvergadering probeerde PNL er van te maken, wat er in de gegeven omstandigheden nog van te maken viel. Erg overtuigend was het allemaal niet. Ik moest bij deze vertoning steeds denken aan een bekend Surinaams gezegde: de grote heer is met een prachtschip vertrokken en teruggekeerd in een roeibootje.

Hoe een krantenbericht een partij op het verkeerde been kan zetten. Zeker als men onvoldoende kritisch is of denkt gemakkelijk publicitair te kunnen scoren. Dan werkt het als een boemerang. Dit werd woensdagavond weer eens overduidelijk gedemonstreerd.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185