zondag 4 december 2011


Dorpsraad Lieshout


Het werd uiteindelijk een beetje een vergadering in mineur, de  vergadering van de Dorpsraad Lieshout vorige week woensdag in het Dorpshuis. Eigenlijk was dit niet geheel terecht en al zeker niet als je in  ogenschouw neemt wat de Dorpsraad Lieshout in de korte tijd van haar bestaan al voor elkaar heeft gekregen of waarmee ze bezig is. Er is meer reden om trots te zijn op wat de Dorpsraad in de picture heeft gezet  dan te klagen over gebrek aan medewerking en erkenning.

Natuurlijk de opkomst woensdagavond was teleurstellend, maar gezien het aantal  stoelen dat klaar gezet was, had de Dorpsraad zelf ook niet op veel meer belangstelling gerekend. En natuurlijk, het is vervelend als de gemeente haar beloftes over het tijdig betrekken en tijdig verschaffen van informatie niet goed nakomt. In zo’n geval moet je niet mokken, maar zelf de handen uit de mouwen steken en nog actiever de gemeente achter haar broek zitten en haar dwingen  om het beloofde na te komen.  Zo zet je de Dorpsraad nog meer op de kaart.

Ik geloof overigens niet dat het gebrek aan communicatie door de gemeente een kwestie van onwil is. Het is eerder een zaak van onachtzaamheid. Het is vreemd, maar iedere keer blijkt weer opnieuw dat de gemeente essentiële zaken als mensen tijdig informeren in de hectiek van alle dag vergeet. Dit kun je alleen maar veranderen door er voortdurend bovenop te blijven zitten. De gemeente gewoon iedere keer met de feiten confronteren is het enige wat op de duur helpt.

Met de vergadering van de Dorpsraad vorige week was niets mis mee. In snel tempo werden de onderwerpen besproken waar de raad zoal mee bezig is. Mijn advies aan de Dorpsraad is bij een volgende vergadering een paar presentaties in  te voegen. De voorstellen van de VVN voor verbetering van het fietsverkeer kwamen woensdagavond onvoldoende uit de verf. Er had meer ingezeten om een groter  draagvlak en backing te krijgen.

Voor reactie mail naar wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185