woensdag 18 februari 2015


Carnaval zit erop



De carnaval in Laarbeek is weer voorbij. De rust in de dorpen is teruggekeerd. Veel mensen hebben genoten van de optochten die in schitterend weer rondtrokken. Het is een mooi feest geweest. De grootste rommel is al weer opgeruimd; het normale leven hervat zijn gang.

Dit geldt ook voor de Laarbeekse politiek. Volgende week staan de commissievergaderingen op de agenda. Bovendien is er heel verrassend ook nog een ingelaste extra raadsvergadering op donderdag 26 febr. 2015 geagendeerd. Op deze raadsvergadering kom ik eerstdaags uitvoeriger terug.

De agenda’s van de verschillende commissievergaderingen zijn dit keer wel heel erg mager uitgevallen. Dit laatste is een fenomeen dat de laatste tijd zich vaker voordoet. Het begint op te vallen hoe weinig voorstellen en initiatieven vanuit het college naar de raad gaan. Het wordt tijd dat er echt iets gaat gebeuren. Met passen op de winkel valt er niets te winnen! Daadkracht en energie wordt van het college verwacht. Het wordt de hoogste tijd dat het college  aan besturen toekomt. Waarom het allemaal zo traag gaat, is niet geheel duidelijk.

Het magerst is de agenda van Sociaal Domein. Hier geen enkel voorstel; alleen een presentatie van de GGD. Alle andere punten zijn vaste agendapunten. Naar verwachting is de vergadering in een half uurtje bekeken. Rond 20.00 uur start een bijeenkomst over de harmonisatie van de bijzondere bijstand. Op Ruimtelijk Domein is het niet veel beter; er slechts een echt agendapunt ( bouwplan Pater Vogelsstraat ). Verder alleen een presentatie Van het Rijk van Dommel en Aa en stand van zaken m.b.t de Entente Floriale en verder  de normale vaste agendapunten.

De commissie Algemene Zaken is de enige commissie met een redelijk gevulde agenda, waar wel het e.e.a. over te zeggen is. Ik kom er eerstdaags op terug.


Voor reactie wphvanosch@onsbrabantnet.nl of bel 0653627185